Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lumia 800

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka zastanawiam się nad kupnem lumi 800 i nie wiem czy to jest dobry wybór :/ może ktoś podać wady i zalety tego telefonu i jak się spisuje? :D

Opublikowano

Jeśli lubisz System Windows 8 to bardzo dobry telefon, ale pamiętaj, że więcej aplikacji jest na Androida dlatego ja bym bardziej Ci proponował telefon z Androidem ;)

Opublikowano

@up

Też nie lubie WP, ale to nie jest powód do spamu, ew. wyjasnij to.

Jezeli chcesz nie mieć ekranu gł, widgetów i tych all bajerów to bierz, bo telefon ma specy dobre.

image.png 

Opublikowano

Osobiscie mam Lumie 800 i szczerze jakoś specjalnie nie narzekam ;).

Głównym minusem i chyba jak dla mnie tylko jedynym jest to iż nie mogę wrzucić gier z kompa na telefon.

Poza tym nie widzę wad i polecam telefonik.

Pozdrawiam ;d

sygnals.png

Opublikowano

Główny powód dla którego lepiej nie brać Lumii to to, że ma Windows Phone. Dziękuje bardzo.

To jest właśnie jeden z powodów dla któych warto brać Lumie bo nie mają zamulonego zawirusowanego Androida :)

Nic bym nie miał do wirusów gdyby nie to że można pobrać je nawet z oficjalnego sklepu Google Play...... Lumie mają już wszystkie aplikacje, na pewno znajdziesz 3/4 aplikacji z Androida a jeśli nie konkretnie nich to na pewno znajdziesz zamiennik.

Mam w domu Lumie 610,710 i 800 każdy mogę polecić. Każdy działa tak samo.

.

Ograniczony system, braki w sklepie, brak ekranów z widgetami itd.

Co do widgetów jak widać jeśli ktoś mówi że ich nie ma to w dupie był i gówno widział że tak powiem... Bo taka prawda. W Windows Phone to właśnie kafelki są aktywne i wyświetlają nam informacje i pełnią rolę zarówno skrótów do aplikacji jaki i widgetów.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

no na pewno warto kupić lumie 800 :D cena nie duża, jak na 1 rdzeniowy procesor dobrze się spisuje, ciekawie z windows phonem jest, ma co najwazniejsze nawigacje offline, wystarczy sobie pobrać mapke swiata i aktualizować i offline mozemy dojsc/dojechac gdziekolwiek chcemy... fajna sprawa...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Kafelki są aktywne ? A od kiedy ? Po naciśnięciu w kafelek przekierowuje nas do aplikacji. Co do wirusów w androidzie to powiem, że używam tego systemu i ani razu żadnego nie uświadczyłem. A zacięcia ? To już zależy co kupisz i czy zamierzasz bawić się z romami... 3/4 aplikacji z androida ? Śmieszne... Do tej pory nie znalazłem żadnej aplikacji której używałem na androidzie, mało tego nie znalazłem również żadnych zamienników. Dodam jeszcze, że na Windows Phone 8 S by htc nie można instalować gier/aplikacji na karcie sd ! Nie wiem jak na inny fonach ale raczej to samo. Do tego lumia 800 nie ma WP8 tylko WP7.8 który jest jeszcze gorszy. Sam system jest zamknięty co dla mnie jest wielkim minusem. Szczerze mówiąc Bada OS była lepsza. A Wave 3 można wyłapać za 300zł ? To są moje argumenty, z chęcią napisze jeszcze więcej o tym systemie.

Opublikowano

Kafelki są aktywne ? A od kiedy ? Po naciśnięciu w kafelek przekierowuje nas do aplikacji. Co do wirusów w androidzie to powiem, że używam tego systemu i ani razu żadnego nie uświadczyłem. A zacięcia ? To już zależy co kupisz i czy zamierzasz bawić się z romami... 3/4 aplikacji z androida ? Śmieszne... Do tej pory nie znalazłem żadnej aplikacji której używałem na androidzie, mało tego nie znalazłem również żadnych zamienników. Dodam jeszcze, że na Windows Phone 8 S by htc nie można instalować gier/aplikacji na karcie sd ! Nie wiem jak na inny fonach ale raczej to samo. Do tego lumia 800 nie ma WP8 tylko WP7.8 który jest jeszcze gorszy. Sam system jest zamknięty co dla mnie jest wielkim minusem. Szczerze mówiąc Bada OS była lepsza. A Wave 3 można wyłapać za 300zł ? To są moje argumenty, z chęcią napisze jeszcze więcej o tym systemie.

Kafelki pełnią rolę widgetów wyświetlają różne informacje jeśli programista je napisał. Czyli takie jak pogoda, powiadomienia, wiadomości, godzina i już to wszystkie zależy od tego jak napisał to programista. I kafelki mało tego że są widgetami to jeszcze pełnią skróty do aplikacji. Nie wiem gdzie to pisałem ale napiszę jeszcze raz nie miał bym nic do wirusów na Androida ale je można pobrać z oficjalnego sklepu !!! Google wgl ich nie weryfikuje wrzucasz co chcesz..... A Microsoft sprawdza każdą aplikację dlatego ze sklepu syfu nie pobierzemy.

WP7.8 wystarczy wgrać ROM i niczym praktycznie nie ustępuje w funkcjonalności co do WP8 a sporo daje już samo odblokowanie developerskie.

Poskąpiłeś na telefon to się teraz mart taka sama sytuacja jest z Androidem eeeh tzn sory sytuacja z Andoirdem jest taka że nie ma znaczenia jaki telefon kupisz Galaxy Y czy SGSIV i tak będzie się zacinać a telefony z WP różnią się tylko podzespołami a system wręcz zapierdala na każdym z telefonów.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jesteś śmieszny... Mam Huawei Ascend G300 i na custom romie popierdala bez zacinek Need For Speed Most Wanted ! Tak ! Na starej architekturze arm6 ! Na WP aby w coś zagrać np. Temple Run potrzeba 1GB ram... Nie będę tego komentował. Nie rozumiem w jaki sposób poskąpiłem na telefon. Jest on dość drogi i za mniej jak 600zł raczej go nie kupisz. Nie wiedziałem tylko żeby w cokolwiek zagrać trzeba 1GB ram ! Jak się nie jest debilem i nie pobiera się aplikacji na androida pt. "fajna gra" czy coś w tym stylu to na pewno nie będziesz miał wirusów. Albo wystarczy przeczytać jeden komentarz. Czy to takie trudne ? A co do ścinek na każdym androidzie to tylko się ośmieszasz... W przeciwieństwie do WP gdzie o dziwo uświadczyłem sporo. A wszyscy wychwalają jaki to ten system szybki.

Opublikowano

Jesteś śmieszny... Mam Huawei Ascend G300

Jesteś smieszny z takim gównianym telefonikiem :) w cokolwiek zagrać trzeba 1GB ram? aha... jak chcesz "popierdalać" w gierki bez scinek to poproś mamusie zeby kupila GALAXY S III / NOTE II ^^ (średnio sie znam ale to chyba narazie najlepsze Samsungi i dośyć mocne) no i CODER_BEST ma racje że tam na Windowsie sprawdzają każdą apke i update pewnie a Google Play ma takie gówna jak jakieś tapetki live które obciążają system, wywalają reklamy, wpieprzają wirusy, albo aplikacje które wysyłają smsy premium (moj kolega dał sie tak "wyruchac" był niezle wkurzony jak 20 zł doszło do abonamentu ^^) i to jest żałosne, bo Android to nie jakieś gówno, to zaawansowana technologia a tu taki fail że można z oficjalnego sklepu pobrać takie smiecie no i powinni dodawać coś wartosciowego a nie rzeczy nazwane fajna gra i wogole...(jbc, nie jestem żadnym fanboyem czegokolwiek) Czego się spodziewacie w tych czasach za takie pieniądze? żeby mieć coś to musisz 3 tysiaczki na telefonik wydać, jak dla mnie Lumia 800 nowa za 750 zł to i tak dobry wynik, nawigacja offline co jest mi przydatne podczas jazdy samochodem, kafelki które mają nie małą powierzchnie co ułatwia kliknięcie ^^

nawiasem mówiąc, w sygnie masz napisane "Używaj polskich znaków, Wszak jest różnica, czy robisz komuś "łaskę" czy "laske" " a w polu Hobby masz napisane : rurzne żeczy... debil/troll czy może debil i nie doszły troll? :P

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...